Sidor

onsdag 15 juni 2011

Ser fram emot morgondagens föreläsning

Imorgon ska jag på föreläsning på Mf Hälsocenter i Stockholm och lyssna på läkaren Andreas Eenfeldt som bland annat skrivit boken "Matrevolutionen" (som jag rekommenderar ALLA att läsa) och som driver Sverigens största hälsoblogg http://www.kostdoktorn.se/


Köpte idag tidningen HÄLSA där det finns en intervju med just Andreas i en artikel som heter "Mätt och lätt med mera fett";


"Det verkliga genombrottet i Sverige skedde 2008, när socialstyrelsen medgav att LCHF vid diabetes och övervikt är i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet, enligt Andreas Eenfeldt.
- Ironsikt nog skedde det sedan några dietister anmält 'fettdoktorn' Annika Dahlqvist. Ett sådant erkännande från en tung instans har LCHF inte fått i något annat land."

Sverige är alltså ett föregångsland gällande LCHF, vilket känns extra roligt!

"I regel avråder sjukvården LCHF.
- Man är rädd för de långsiktliga negativa hälsoeffekterna, som ökad risk för hjärt- och kärlsjukdom. Men studier som finns hittills visar bara på positiva effekter på vikt, blodtryck, blodsocker och fördelningen av kolesterol i upp till två år på LCHF. Varför skulle det förändras sedan?"


I ovanstående tidning finns även nedanstående artikel med Riita som gått ner 20 kilo och håller blodfetter, blodtrycket och blodsocker i schack.



"Atkins är en typisk LCHF-diet med mycket fett och lite kolhydrater"

(ur tidningen HÄLSA, juni 2011)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar