Sidor

söndag 19 juni 2011

LCHF på topplistan

Var inne på Bokus och botaniserade bland olika boktitlar och när jag tittade genom TOPPLISTAN blev jag glad över att se att intresset för LCHF kost är stort. http://www.bokus.com/topplistor/bokustoppen

Fyra LCHF böcker låg på topp20 listan:
Plats 4: LCHF för tjejer; supermaten på medelhavsvis/Cathrine Schück och Lars-Erik Litsfeldt
Plats 13: Matrevolutionen; ät dig frisk med riktig mat/Andreas Eenfeldt
Plats 19: LCHF Husmanskost; den goda vägen till hälsa och viktminskning/Anna Hallén
Plats 20: Ferry Food; LCHF/Cathrine Schück och Björn Ferry






En annan överraskning var även att boken "Gryningen över kalahari; hur människan blev människa/Lasse Berg" ligger på 10:e plats. En intressant bok om evolutionen som rekommenderas, har själv läst delar ur den.

"Gryning över Kalahari är den fantastiska berättelsen om hur en liten grupp Homo sapiens, kanske 10-20000 individer som levde i Afrika för 150000 år sedan, spred sig över hela jordklotet. Och förändrade det för all framtid. Boken är resultatet av många års arbete och resor. Lasse Berg har intervjuat de främsta vetenskapsmännen inom evolutionslära, arkeologi och paleontologi. Han har smält samman detta med sina egna erfarenheter av att leva på olika håll i världen, inte minst i Afrika. Gryning över Kalahari är en fantasieggande, lättillgänglig och djupt personlig sammanfattning av vad vi idag vet om människans evolution"
http://www.bokus.com/bok/9789170372995/gryning-over-kalahari-hur-manniskan-blev-manniska


Matrevolutionen som Eenfeldt utropat är på gång!



I sommar har jag bestämt mig för att verkligen ägna mig åt mycket läsning som avkoppling och för påfyllning av nya spännande kunskaper. Nu är jag nyfiken på Gary Taubes bok "Varför blir vi feta? Och vad ska vi göra åt det?

"Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare till den internationellt mycket uppmärksammade boken Good Calories, Bad Calories. I den nya boken Varför vi blir feta? gör han upp med en rad myter om vår kost. En av de mest seglivade myterna är att allt handlar om energibalans, nämligen en energienhet in och en ut, utan hänsyn till vad energin kommer ifrån. En annan närliggande myt är att vi i allmänhet kan gå ner i vikt genom att börja motionera mer"
http://www.bokus.com/bok/9789172412200/varfor-blir-vi-feta-och-vad-vi-ska-gora-at-det/

Den hamnar nog på nästa beställning! Någon som har läst den?

(Bilderna är från http://www.bokus.se/)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar