Sidor

torsdag 28 juli 2011

En inspirerande prinsessa

Hamnde av en slump i ett program på SVT1 som handlar om den norska prinsessan Märta Louise och hennes passion för sagor, fantasin och det spirutuella. Något som är så viktigt för människan och som jag upplever få stå tillbaka då barn idag många gånger förväntas vara så "stora och duktiga" med ett vuxenperspektiv som utgångspunkt. Även vi vuxna tappar många gånger bort det spirutuella i allt förnuft, och vad händer då med vår fantasi och våra drömmar?

Märta Louise har tillsammans med ett team skrivit en saga/berättelse av olika sagor hämtade från alla världens hörn som hon sedan varit ute och berätta. Man får följa hela processen under två års tid.



Genom programmet så säger hon så kloka saker om hur hon hittat rätt i livet och det kan man se på henne då hon utstrålar både glädje och lugn. Märta Louise väver in hur hennes resa från en osäker 20-åring till en nu har sett ut, hur hon lärt sig att förhålla sig till sitt liv som en ständigt offentlig person och valt att göra något bra av det.

Jag blir alltid lika inspirerad av att se en människa med en stor passion för något som gör något av det, även om innebär mycket jobb och en del motgångar. Även en prinsessa stötter på dessa!

Programmet heter "Sagoprinsessan Märta Louise" och kommer att sändas i repris den 7/8 på SVT1 (tid vet jag inte i nuläget). Jag rekommenderar verkligen att titta på det!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar