Hemma igen så blev det en god frukost. Blandade ca 1,25 dl Kesella med hallon, smakade riktigt bra och mättade ordentligt tillsammans med ett kokt ägg och en kopp kaffe. Kvarg är en god källa till protein, kalcium och vitamin B12.
Beräkningen av energiprocent av 100g 10% kesella
Protein = 9,5g
Kolhydrater = 4,0g
Fett = 10g
Protein 9,5 x 4,1 = 38,95 kcal
Kolhydrater 4,0 x 4,1 = 16,4 kcal
Fett 10,0 x 9,3 = 93 kcal
Total mängd kcal = 148,35
Protein 38,95/148.35 = 26 E%
Kolhydrater = 16,4/148,95 = 11 E%
Fett 93/148,36 = 62 E%
En sak är jag dock fundersam över, proteinkällan i kesellan är Kasein och det tas upp långsamt då det tar tid för kroppen att bryta ner det. Är det då bättre att ta ett proteinpulver med Vassle som är mer lättsmält istället direkt efter träning?
Hur blir det om man blandar 2 msk proteinpulver med kesella? Dela gärna med er av era erfarenheter! Själv använder jag nedanstående produkt från Holistic där proteinkällan är vassle och som dessutom innehåller matsmältningsenzymer, men är helt utan sötningsmedel.
Om ni kör med proteinpulver, vad väljer ni och varför?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar