Sidor

onsdag 6 juli 2011

En skön och god start på dagen

Har upptäckt hur skönt det är att vara på gymmet vid öppning! Det är nästan inga folk där och man kan lägga upp träningen så som man själv vill utan att behöva vänta eller trängas. En stor fördel med morgonträningen är att den blir gjord direkt på morgonen, inget man då drar ut på eller låter andra saker kommer emellan. Körde igenom hela kroppen, både i maskiner, med fria vikter och på slutet funktionell med fokus på bålen. Svettig och varm blev jag genom passet då jag alternerade mellan olika muskelgrupper och körde effektivt hela tiden. Det gäller att använda tiden till fullo!

Hemma igen så blev det en god frukost. Blandade ca 1,25 dl Kesella med hallon, smakade riktigt bra och mättade ordentligt tillsammans med ett kokt ägg och en kopp kaffe. Kvarg är en god källa till protein, kalcium och vitamin B12.


Beräkningen av energiprocent av 100g 10% kesella

Protein = 9,5g
Kolhydrater = 4,0g
Fett = 10g

Protein 9,5 x 4,1 = 38,95 kcal
Kolhydrater 4,0 x 4,1 = 16,4 kcal
Fett 10,0 x 9,3 = 93 kcal

Total mängd kcal = 148,35

Protein  38,95/148.35 = 26 E%
Kolhydrater = 16,4/148,95 = 11 E%
Fett 93/148,36 = 62 E%

En sak är jag dock fundersam över, proteinkällan i kesellan är Kasein och det tas upp långsamt då det tar tid för kroppen att bryta ner det. Är det då bättre att ta ett proteinpulver med Vassle som är mer lättsmält istället direkt efter träning?

Hur blir det om man blandar 2 msk proteinpulver med kesella? Dela gärna med er av era erfarenheter! Själv använder jag nedanstående produkt från Holistic där proteinkällan är vassle och som dessutom innehåller matsmältningsenzymer, men är helt utan sötningsmedel.


Om ni kör med proteinpulver, vad väljer ni och varför?








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar