Sidor

torsdag 28 juli 2011

En inspirerande prinsessa

Hamnde av en slump i ett program på SVT1 som handlar om den norska prinsessan Märta Louise och hennes passion för sagor, fantasin och det spirutuella. Något som är så viktigt för människan och som jag upplever få stå tillbaka då barn idag många gånger förväntas vara så "stora och duktiga" med ett vuxenperspektiv som utgångspunkt. Även vi vuxna tappar många gånger bort det spirutuella i allt förnuft, och vad händer då med vår fantasi och våra drömmar?

Märta Louise har tillsammans med ett team skrivit en saga/berättelse av olika sagor hämtade från alla världens hörn som hon sedan varit ute och berätta. Man får följa hela processen under två års tid.



Genom programmet så säger hon så kloka saker om hur hon hittat rätt i livet och det kan man se på henne då hon utstrålar både glädje och lugn. Märta Louise väver in hur hennes resa från en osäker 20-åring till en nu har sett ut, hur hon lärt sig att förhålla sig till sitt liv som en ständigt offentlig person och valt att göra något bra av det.

Jag blir alltid lika inspirerad av att se en människa med en stor passion för något som gör något av det, även om innebär mycket jobb och en del motgångar. Även en prinsessa stötter på dessa!

Programmet heter "Sagoprinsessan Märta Louise" och kommer att sändas i repris den 7/8 på SVT1 (tid vet jag inte i nuläget). Jag rekommenderar verkligen att titta på det!




onsdag 27 juli 2011

En uppdatering på "Vägen mot målet"

Nu har det gått ett par veckor sedan jag bestämde mig för ett nytt mål (28/6-11) och vad har då hänt?

Jag styrketränar 2 ggr vecka och känner att jag fått en bra rutin på det nu. Jag kör passen på morgonen effektivit i ca 60 minuter med 15 minuter på löpband som uppvärming. Varierar mellan maskiner, fria vikter och funktionell styrka med egen kroppstyrka och även på pilatesboll.


Då jag har som mål att spinga Lidingöloppet i slutet av september så ser jag till att löpträna minst 4 ggr/vecka med varierad längd. Det går bättre och bättre, känner inget i höften längre vilket känns så skönt. Naprapaten gjorde verkligen underverk! Nu planerar jag att börja variera passen med intervaller och backträning för att komma upp lite i fart samt jobba med styrkan och uthålligheten i benen.


Kosten har jag verkligen fått rutin på, äter mina mål strikt och håller nere på kolhydratsintaget och får min energi från fett och protein. Känner mig mätt och lugn i kropp och själ, har absolut inget sötsug vilket är helt underbart!


Vad har resultaten då blivit?
Vikt: -3,1 kg
Midjemått: -4 cm
Fettprocent: -1,4% (enligt Tanitra våg)
Muskelmassa: + 0,2 kg (enligt Tanitra våg)


Känner mig väldigt nöjd med det, jag är på god väg mot mitt delmål som är satt till den 23/9.


Mitt stora mål ska vara nått den 29/11 och jag har målbilden klar för mig,  har även delat med mig av den till min närmaste vän för att det även ska vara sagt! Jag är helt övertygad om att jag kommer att nå det och att resultaten kommer att vara livslångt då det handlar om förändra en livsstil långsiktligt. Inte en "lågkalori/fettsnål metod" som blir omöjlig att hålla i längden då kroppen skriker efter mat/något sött, det är iallafall min erfarenhet!


Nu bär det iväg till Gröna Lund för lite skoj i glada vänners lag.
Må så gott och ta vara på sommaren!

måndag 18 juli 2011

Tänk om det är så enkelt, eller helt enkelt för bra för att vara sant!?

Har ni sett reklamen på tv om detta tuggummi som nu hårdlanseras? Jag tvivlar på att produkten håller vad den lovar, någon som har prövat?

Igår var jag på Apoteket och såg till min stora förvåning att även de marknadsför produkten starkt genom att ha tuggummit placerad precis vid kassan. Här kan man ju verkligen fråga sig hur vetenskapligt beprövad produkten är? Undra hur många som köper detta i hopp om att få effekten av Focus, Beauty eller Active"?



Man ska nog vara mycket skeptisk även till Apotekets varor, som iallafall jag tidigare trodde var ordentligt beprövade och pålitliga. Deras "godisbarer" för viktminskning är en annan produkt som man bör se upp med! Visst du går ner i vikt om du orkar leva på dessa då det är lågkalori, men VAD är det du tappar och mister på köpet?

Muskel- och vattenvikt samt minskad ämnesomsättning, fettet håller även kroppen krampaktigt fast vid hot av svält! Många gånger innehåller även dessa baren socker som får insulinet att utsöndras och lagra in det mesta som fett då kroppen tagit den energi den behöver. Vad händer sedan när du börjar äta igen? En klassisk väg till jojobantning, en stressad kropp och rubbad ämensomsättning skulle jag våga påstå!



Är vi så desperata efter "quick fixs" då det finns en marknad för sånt här? Vad tror ni är den sanna nyckeln för "Fokus, Beauty eller Active"?

Livsglädje med en god frukost

Åh, vad det känns skönt att ha kommit igång med styrketräningen nu! Är inne på min tredje vecka med målet om att köra minst 2 ggr/vecka och har lycktas väldigt bra med det! Hurra, hurra, hurra!!! Snart blir det både en rutin och vana av det med! Idag la ja på mer vikt med färre repetitioner men med flera set, riktigt tungt var det och svettig blev jag.

Det mest underbara med styrketräningen är att min 15-åriga dotter Amanda hänger med och tränar tidigt på morgonen. Jag är så imponerad av hennes vilja och motivation!

Väl hemma igen lagade vi till en god och proteinrik frukost laddad med bra fetter, näring och energi tillsammans. Mysigt att fixa iordning för att sedan sitta och njuta tillsammans efter att ha kört ett pass ihop!


Äggröra (ekologiskt), bacon (ekologiskt) och tillsammans med stekt röd lök, gul spetspaprika (ekologisk) och färska champinjoner.


Hur ser era frukost vanor ut?

fredag 15 juli 2011

Ola om sommarens sockerfällor

Imorse var Ola Lauritzon på tv4 Nyhetsmorgon och pratade om farorna med att ändra mat- och dryckesvanorna under sommaren.

Tänktvärt och bra tyckte jag!


Bild hämtad från http://www.tv4.se/

En investering i dig själv och din hälsa

Jag kan själv relatera till damen nedanför och har själv suttit lika uppgiven som hon och känt att jag kört fast i en återvändsgränd.

Känns det igen?


HÄLSA handlar om att ha balans inom alla bitar som ingår i ett livspussel. Familj, arbete, ekonomi, kost, träning, egen tid, personlig utveckling/meningsfull sysselsättning är några exempel på pusselbitar beroende på vad man själv värdesätter i sitt liv.

Det underbara och fantastiska är att när man väl börjar  SE MÖJLIGHETER så uppstår de även!  Det kan vara svårt att komma loss i tankarna på egen hand då man kan ha hamnat i ett negativt tänkande om att allt är OMÖJLIGT.

Att träffa en coach i detta läget kan vara det som låser upp de låsta tankarna och som göra att nya blir förlösta. En coach talar inte om vad en klient ska göra utan ställer frågor som hjälper klienten att själv komma fram till vad hon/han vill och behöver göra för att skapa balans i livet.

En coach använder ofta ett så kallat livshjul till sin hjälp där man tillsammans med klienten går igenom de olika bitarna för att identifiera var förändringarna ska göras. Tanken är att det ska råda balans inom alla bitar så att hjulet ska kunna rulla. 

Efter det så formuleras de resultat man vill uppnå och mål sätts upp när klienten ska vara där samt vilka delmål man eventuellt vill ha på vägen dit. Målet ska vara tydligt och välformulerat och klienten ska ha en tydligt positiv målbild att jobba med under resans gång. Man identifierar även vilka resurser man har för att nå målen och vilka hinder som kan sätta käppar i hjulet för på så sätt från början ta bort dessa.

Coachens uppgift är att "tända en låga i hjärtat och sedan flytta den till baken" (klokt sagt av en annan coach som jag träffat). Coachens uppgift är även att lära klienten att bli sin egen coach för att på så sätt kunna ta sig igenom eventuella svårigheter samt att motivera sig själv till att nå nya nivåer och mål. 

För mig var just stödet av hälsocoachen Martin Lidberg det som gjorde att jag fick till den stora förändringen i livet som jag på egen hand försökt att uppnå men aldrig lyckats! Det var när min man och jag medverkade i programmet Bröllopsform som gick på tv4 hösten 2008. Jag fick uppleva glädjen av att komma i mål och att lyckas, en alldeles underbar känsla! Det var även det som gjorde att intresset för HÄLSA väcktes och jag idag utbildat mig till Lic. kostrådgivare och cert. NLP practitioner/hälsocoach.


Min man och jag med underbara Martin Lidberg uppe i Rättvik där han idag anordnar hälsocamper http://svenskahalsocampen.se/. En otroligt inspirerande hälsocoach som fick oss att orka igenom och nå de mål som vi tillsammans satte. Något som jag är nu själv är så otroligt stolt över, och som jag hämtar styrkan och motivationen ifrån till många områden i mitt liv!

Jag ser en stor fördel att kunna kombinera kostrådgivningen med hälsocoaching då man genom en livstilsförändring ofta är styrd av flera delar i livet. Det kan ibland uppstå svårigheter som gör att man kör fast, faller tillbaka och behöver få motivation och stöd för att komma vidare och för att uppnå sitt önskade resultat. Ett grundantagande inom NLP lyder så här "Det finns inga misslyckanden, bara feedback"


I mitt företag change4good så erbjuder jag klienten både rådgivning och coaching då jag själv har upplevt det stora värdet i detta.

Är ni intresserade av kostrådgivning och hälsocoaching, maila gärna så skickar jag över information, upplägg och prisförslag! Det kostar ingenting och DU har allt att vinna!

annmaria.beaudry@change4good.se



En fråga angående stavar

Till min stora glädje fick jag nedanstående fråga på bloggen som jag nu vill försöka besvara:

"hej annamaria! funderar lite kring detta med "promenad-stavar". har länge trott att detta är det ultimata sättet att promenera på; med stavar. I media skrivs det ju om hur hälsosamt det är ;att det får ryggmuskler att arbeta. Men när jag för ett tag sedan pratade med en dok./leg massör som varit verksam i många år; ang detta hävdade han att man INTE bör anv dessa; utan att kroppen jobbar bättre utan. hur är det med detta? finns det några tester som påvisar effekt med/utan stavar? mvh Helena Gabrielsson"

Precis som Helena säger så har även jag så många gånger hört att promenader med gåstavar är mer effektivare än utan då man ökar intensiteten genom att större delar av kroppen används mer effektivt. Genom ökad intensitet så höjs pulsen och därmed kaloriförbrukningen.  Däremot så är det nog inte så att stavarna automatisk gör detta! Man måste nog ha en bra teknik, öka farten och ta ut stegen ordentligt för att den effekten ska uppnås.

Jag ser många som går med stavarna lite lätt hängande framför sig och det är nog inte någon större effekt än en vanlig lugn söndagspromenad. Med det inte sagt att det är negativt! Det kan innebära livsnjutning för just den personen och att det ger en massa andra positiva hälsovinster, som att vara ute i friska luften och ljuset, njuta av miljön, rörelseglädje, glädjen av gott sällskap med många fler.

Med bra utrustning kan träningen bli roligare och även effektivare men man får inte glömma att det största jobbet står man själv för!

Min egna erfarenhet av att ha gå med stavar är att jag hämmas av dessa, jag får inte alls upp samma fart som när jag går utan. Det är kanske det dok/leg.massören menade med att "kroppen jobbar bättre utan". Det kan även vara så att fel teknik gör mer skada än nytta, att gångsteget blir onaturligt och där med ökar risken för skador. 

När jag själv promenerar snabbt så ser jag till att bli ordentligt varm, svettig och att armarna hänger med i takt med benen. Med andra ord en ordentlig powewalk där det krävs att man medvetet utför rörelsen ordentligt.

Här kommer vi in på vikten av att öka intensiteten på träningen så att man upplever att man blir just svettig, varm, flåsig och får svårt att hålla en konversation med sin eventuella träningskamrat. Det är man tränar syreupptagningsförmågan och därmed konditionen.

Borgskalan är en självskattningsskala för upplevd fysisk ansträngning som togs fram av Gunnar Borg på 1960-talet. Den är användbar då man själv kan skatta sin ansträngning inom olika träningsformer. För att träna kondition så bör man ligga på minst 13 på Borgskalan.

Skalan är mellan 6-20:


6 Extremt lätt

7 Extremt lätt

8 Extremt lätt

9 Mycket lätt

10 Mycket lätt

11 Lätt

12 Lätt

13 Ganska ansträngande

14 Ganska ansträngande

15 Ansträngande

16 Ansträngande
17 Mycket ansträngande

18 Mycket ansträngande

19 Extremt ansträngande

20 Maximalt ansträngande


Hoppas att jag genom svaret har lyckats besvara frågan. Vad har ni andra för erfarenheter av att gå med eller utan stavar? Ni får gärna kommentera om ni känner att ni vill tillägga något eller har några andra erfarenheter.

torsdag 14 juli 2011

Dr. Andreas Eenfeldt om LCHF

Ett bra inslag om LCHF kost där "kostdoktorn" Andreas Eenfeldt, som även driver hälsobloggen http://www.kostdoktorn.se/, blir intervjuad i en butik. Han berättar lite om teorin bakom LCHF och ger även praktiska råd och val för bra mat medan de går igeom butiken.

Jag rekommenderar verkligen att ni tittar på inslaget!


Vad har ni för erfarenheter av LCHF? Dela gärna med er av era upplevelser och erfarenheter från att ha lagt om kosten. Har ni upplevt hälsovinster och vilka isåfall?

fredag 8 juli 2011

Styrketräning 2ggr/vecka, CHECK

Den här veckans styrketräning är avklarad, mitt mål är att köra 2 ggr/vecka. Måste säga att det inte alls känns jobbigt att ta sig iväg, utan snarare roligt! Tar mig iväg så att jag är vid gymmet runt kl 7 och kör sedan effektivt i ca en timme. Passar mig perfekt just nu!

Ett råd är att fundera över vad det är för resultat man vill åstadkomma och sedan fundera över följande frågor:

  • Vad är realistiskt för mig nu med tanke på hur min tillvaro ser ut – hur ser balansen ut mellan jobb, familj, fritid och egen tid?
  • Hur mycket tid kan jag lägga ner på min träning? Vad är jag beredd att prioritera om (minska tv/dator tid, ställa klockan och gå upp tidigare, säga nej till något annat)?
  • Vad behöver jag? Kondition/styrketräning, på vad ska krutet läggas?
  • Vad tycker jag är kul?
Hur du vill fördela träningspassen och mellan styrke- och konditionsträning bestämmer du själv utefter dina förutsättningar och behov.

Ett tips är att schemalägga sin träning och prioritera det lika högt som andra "måsten" i vardagen. Ett annat är att skaffa sig en träningskamrat som man bestämmer tid med. Då kan man peppa varandra när motivationen emellanåt kanske tryter. 



Ett helt gym för sig själv klockan 7 på morgonen!


Träna funktionellt och få in flera muskelgrupper i en och samma övning, ben, mage och axlar.


Just nu hämtar jag mycket av min inspiration från ovanstående bok som jag verkligen rekommenderar till alla som vill ha förslag på övningar, träningsprogram och en massa fakta och goda råd.
Den heter "Styrketräning" och är utgiven av bokförlaget Nordstedts. 



Min träningskamrat och dotter Amanda som går upp tidigt med mig.


Hemma igen så blev det keso med hallon, ett ägg och en kopp kaffe till frukost.

onsdag 6 juli 2011

En skön och god start på dagen

Har upptäckt hur skönt det är att vara på gymmet vid öppning! Det är nästan inga folk där och man kan lägga upp träningen så som man själv vill utan att behöva vänta eller trängas. En stor fördel med morgonträningen är att den blir gjord direkt på morgonen, inget man då drar ut på eller låter andra saker kommer emellan. Körde igenom hela kroppen, både i maskiner, med fria vikter och på slutet funktionell med fokus på bålen. Svettig och varm blev jag genom passet då jag alternerade mellan olika muskelgrupper och körde effektivt hela tiden. Det gäller att använda tiden till fullo!

Hemma igen så blev det en god frukost. Blandade ca 1,25 dl Kesella med hallon, smakade riktigt bra och mättade ordentligt tillsammans med ett kokt ägg och en kopp kaffe. Kvarg är en god källa till protein, kalcium och vitamin B12.


Beräkningen av energiprocent av 100g 10% kesella

Protein = 9,5g
Kolhydrater = 4,0g
Fett = 10g

Protein 9,5 x 4,1 = 38,95 kcal
Kolhydrater 4,0 x 4,1 = 16,4 kcal
Fett 10,0 x 9,3 = 93 kcal

Total mängd kcal = 148,35

Protein  38,95/148.35 = 26 E%
Kolhydrater = 16,4/148,95 = 11 E%
Fett 93/148,36 = 62 E%

En sak är jag dock fundersam över, proteinkällan i kesellan är Kasein och det tas upp långsamt då det tar tid för kroppen att bryta ner det. Är det då bättre att ta ett proteinpulver med Vassle som är mer lättsmält istället direkt efter träning?

Hur blir det om man blandar 2 msk proteinpulver med kesella? Dela gärna med er av era erfarenheter! Själv använder jag nedanstående produkt från Holistic där proteinkällan är vassle och som dessutom innehåller matsmältningsenzymer, men är helt utan sötningsmedel.


Om ni kör med proteinpulver, vad väljer ni och varför?








måndag 4 juli 2011

Dagens middag

Ikväll serverades köttfärssås med smörstekt zucchini här hemma


Bon Appétit!

"Njutmetoden"

Då jag emellanåt möter på männsikor som tror att LCHF mat är enformig och mest bara består av smör, ägg, grädde och bacon så vill jag bara visa på inget mer kan vara fel! Till påsken bjöd jag min familj på en påskbuffé där precis allt vara lagat utifrån LCHF.

Se och njut












LCHF är lika med MATGLÄDJE! 

"Det är inte ditt fel!"

I Expressens söndagsbilaga den 3/7-11 tar man upp sockerberoende och menar att det är en hjärnsjukdom precis som vid andra typer av beroenden.

Bitten Jonsson som behandlat sockerberoende i över 20 år menar att; "Överviktiga personer utsätts för enorma fördomar /.../ Omedvetet ser vi dem som ointelligenta, slöa, med dålig karakträr" Den gängse kommentaren är ofta att det "det bara är att äta mindre". 

En utmaning för en sockerberoende är att ständigt omges av drogen som gör dig sjuk. Man måste ju äta, och sockret som triggar igång beroende finns i så mycket. Genom att tänka LCHF så kommer du ifrån socker/stärkelse och sånt som bildar socker i kroppen.

"En gång alkoholist, alltid alkoholist" heter det ju och man skulle aldrig säga åt en alkoholist att det är bara att dricka mindre, det heter ju att man är "nykter alkoholist" och säger nej till drogen. Man blir heller inte trugad på samma sätt; "ta en sup, man måste ju unna sig" som vid sötsaker. För den som har svårt att hantera socker och försöker bryta  detta beroende så kan många gånger just den närmaste omgivningen vara ett stort hinder. Familj, släkt, vännerna och arbetskamrater. Någon som känner igen detta? Ofta är det inget ont som ligger bakom trugandet, utan snarare en välvilja som blir helt fel.


I tidningen finns även ett repotage om Lisa Hallgren som slutade äta socker, gick ner 50 kg och äntligen lyckades bli gravid. "Hon äter kött, fisk, grönsaker, ägg och rejält med nyttiga fetter (som i avokado, lax, nötter och olivolja) - men ingen potatis eller pasta, inget bröd och inget sött, inte ens frukt". Enligt repotaget så äter hon livsmedel som innehåller högst 10% kolhydrater. Med andra ord så är LCHF en kost som kan leda till att man slipper det ständiga suget och att man kan ta sig ur sockerberoendet.


Lenas främsta råd lyder:
  1. Sök professionell hjälp. Det finns hjälp att få - och du är värd den, precis som alla andra som har en sjukdom.
  2. Prata med andra i samma situation. Sluta att anklaga dig själv. Bestäm dig för att ta dig ur beroendet. Det går!
  3. Skaffa kunskap om beroendet. Genom att inse hur du är påverkad kan du lättare bryta mönstret.

Jag lärde mig ett nytt begrepp i helgen då jag fick på en workshop om ekonomi. De uppmanade de oss att skaffa oss "rätt reskamrater" som vill uppnå det vi vill och där vi kommit olika långt på vår resa. Just stödet är så viktigt, speciellt om man inte får detta hos sina närmaste.

Anonyma överätare erbjuder stöd och vertyg för att ta sig ur ett beroende och är avgiftsfri;
"OA handlar inte bara om att gå upp, ned eller bibehålla sin vikt, ej heller om fetma eller dieter. OA koncentrerar sig på fysiskt, känslomässigt och andligt välmående. OA är inte en religiös organisation och främjar ingen speciell diet. Om du vill sluta äta tvångsmässigt - välkommen till Anonyma överätare"

Länk till deras hemisida för mer information: http://www.oasverige.org/




fredag 1 juli 2011

Fredagkväll = tacos, känns det igen?

Hemma hos oss har fredagarna blivit lika med tacos. Det är gott och även enkelt att tillaga då flera kan hjälpas åt med förberedelserna. Här bjuder jag på ett recept på en hemmagjord taccokryddmix som inte innehåller glutamat. Receptet är hämtat ur "Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok," som även har ett kanonbra recept på en tacopaj som gillas av hela familjen här hemma.

Själv gör jag en stor sallad av alla tillbehören och skippar både brödet och skalet. Med ett glas mineralvatten eller ett litet glas rött så blir detta en perfekt avslutning på veckan för mig!

Tacoblandning
1,5 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar (själv har jag i 3-4 krm)


Blanda allt, häll över det stekta köttet i stekpannan och sedan på med lite vatten.
Låt det få koka in en stund och sedan är det färdigt.







ÖNSKAR ER ALLA EN TREVLIG FREDAGKVÄLL OCH HELG!
 Må gott!


Fetman har tredubblats sedan 80-talet

WHO/Europe om obesity:


"Obesity is one of the greatest public health challenges of the 21st century. Its prevalence has tripled in many countries of the WHO European Region since the 1980s, and the numbers of those affected continue to rise at an alarming rate, particularly among children. In addition to causing various physical disabilities and psychological problems, excess weight drastically increases a person’s risk of developing a number of noncommunicable diseases (NCDs), including cardiovascular disease, cancer and diabetes. The risk of developing more than one of these diseases (co-morbidity) also increases with increasing body weight. Obesity is already responsible for 2–8% of health costs and 10–13% of deaths in different parts of the Region"


(Direkt översatt genom google)
"Fetma är ett av de största utmaningarna på folkhälsoområdet av 21-talet. Dess utbredning har tredubblats i många länder i WHO: s europeiska region sedan 1980-talet, och antalet drabbade fortsätter att öka i en alarmerande takt, särskilt bland barn. Förutom att orsaka olika fysiska handikapp och psykiska problem ökar övervikt drastiskt en persons risk att utveckla ett antal icke smittsamma sjukdomar (icke smittsamma sjukdomar), inklusive hjärt-kärlsjukdomar, cancer och diabetes. Risken att utveckla mer än en av dessa sjukdomar (komorbiditet) ökar också med ökande kroppsvikt. Fetma är svarar redan för 2-8% av sjukvårdskostnaderna och 10-13% av dödsfallen i olika delar av regionen"

Den svenska nyckelhålsmärkningen lanserades 1989, några år efter USAs konsensuskonferens om kostrekommendationerna (1985). Kan jakten på fett och fettskräcken istället ha gjort oss fettare tro?  Enligt "fetmaparadoxen" så har sedan dess" intaget av fett minskat, och intaget av kolhydrat ökat http://www.fetmaparadoxen.se/koststat/swekost.htm)"
Kan det ligga till grund för den epedemi WHO beskriver, för mig är det iallafall uppenbart.

Visst finns det säkert fler orsaker, men att ständigt skylla fetmaepidemin på lägre fysisk aktivitet köper jag inte längre. Det är kostvanorna som avgör skillnaden mellan en hälsosam kropp och en sjuk enligt min mening. Träning i sig ger flera bonuseffekter och är absolut något jag förespråkar, men det är inte det som gör den stora skillnaden. Däremot så avgör kosten vilka effekter och resultat du får av din träning genom att du ger din kropp bra byggstenar och optimalt med energi.

Min erfarenhet är att träningen ibland lätt kan bli en ursäkt till att kunna äta mer och då inte alltid leder till den viktminskning man önskat. Jag använde mig av det tidigare och tänkte i still med "Äsch, jag som tränar så mycket kan ju "unna" mig!

Bjuder här på två bilder då jag tränade inför Vätternrundan 2006 och lyckades genomföra rundan på ett någolunda behagligt sätt, de sista 10 milen handlade mest om vilja vilket det gör för de flesta jag pratat med.

 

Den här bilden är tagen på ett kalas ute i Trosa dit jag cyklade från Vällingby när jag inför loppet kämpade med att få ihop mina 100 mil i benen.


Den här bilden är tagen ca en vecka efter att jag genomförde Vätternrundan 2006

Med bilderna vill jag visa att jag inte uppnådde min önskan om att gå ner i vikt utan att det snarare blev tvärtom i mitt fall.

Då återstår den stora frågan, vad är det vi äter som gör att vi blir mer hungriga, sugna, trötta, sjuka och som som i sin tur även leder till ökad vikt?