Sidor

onsdag 25 januari 2012

SVT debatt LCHF och Hero = Intressant!

Förra veckan hade SVT Debatt nypremiär 2012 och ett utav ämnen var "Dietkriget". Katarina Zytomierska och Kostdoktorn Andreas Eenfeldt debatterade om fördelarna med LCHF och dietister och andra bättre vetande satt på andra sidan, bland annat gladiatorn Hero. Intressant var det och jag tycker att Katarina var helt fantastisk bra med att få fram sitt budskap utifrån sin egna erfarenhet.

 
Efter själva debatten så kan du spola förbi till ca 16.00 och ta del av eftersnacket

Det som dock var mest intressant är hur Gladiatorn Hero satt och sa att LCHF är för "soffpotatisar" och att det inte går att träna på den kosten utifrån sin egna erfarenhet som han gjort. Nu ser vi ju alla att han lägger ned massor av tid på sin träning och ligger på en nivå som många av oss inte ens kommer i närheten av på grund av tid och andra orsaker (sen kan man ha delade meningar om det han gör verkligen handlar om hälsa). Jag förstår inte hur man kan uttala sig om LCHF som ett dåligt val i samband med träning då man genom den kosten får i sig massor av energi genom ren och naturlig mat, det är över mitt förstånd! Det som verkligen förvånar mig är att han samtidigt gör reklam för Billys Pan Pizzor och därmed anser att det är det perfekta mellanmållet för en aktiv männsika som tränar! På deras hemsida står just följande;

"Billys Pan Pizza är det perfekta mellanmålet för alla aktiva människor - ett varmt mellanmål efter skolan eller före träningen.". (http://www.billys.com/, 2012-01-25)

Undra just var Heros trovärdighet ligger? Klickar du på länken ovan så kan du sedan följa de på Facebook där det finns bilder på Hero som gör reklam för dessa pizzor. Det som är härligt att se är att männsikor ifrågasatt detta genom sina kommentarer till bilderna. En kommentar lyder;

"Tycker det är helt fel och oansvarigt med Hero på er pizza. Ni lurar barn att detta skulle vara något de blir stora och starka av. Jag är på riktigt upprörd och skulle aldrig röra era pizzor efter att ha läst innehållsdeklarationen...." (https://www.facebook.com/Billys.Pan.Pizza, 2012-01-25)



(Bild hämtad från; https://www.facebook.com/Billys.Pan.Pizza, 2012-01-25)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar