Sidor

onsdag 26 oktober 2011

Surprise, surprise.....eller är de inte det "LCHF:are" har sagt hela tiden!


På DN.se (publicerad 2011-10-25) skriver man om en ny studie som kommit fram till att; "Socker ökar risk för hjärtsjukdomar".

"Det är lite förvånande. Det verkar som om det är viktigare att undvika socker än fett, säger Emily Sonestedt, doktor i medicinsk vetenskap vid Lunds universitet och ledare för studien." 



(Bild hämtad från, där även hela artikeln finns i sin helhet: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/socker-okar-risk-for-hjartsjukdomar)


Sakta börjar man vakna upp och komma ur "sockerdimman" och förstå att det inte är fettet vi ska vara rädda för utan snarare tvärtom.

Professor Stephan Rössner säger i en artikel i Expressen; "Många säger att fetman minskar och kanske får vi inte lika många nya feta som tidigare, men i dag är 40–50 procent av svenskarna överviktiga eller feta. Det har aldrig varit så många." 

Kan det bero på den ENORMA sockerkonsumtionen i vårt land tillsammans med dåligt underbyggda kostråd från nationellt håll där den främsta energikällan är socker i form av kolhydrater (sockerkonsumtionen ligger på ca 40 kilo per person och år i vårt land)? 

Jag blir upprörd när Rössner sen säger; "Det forskas mycket, berättar han, men någon ny mirakelmedicin finns inte i sikte." Tror han på allvar att medicin är lösningen? Här finns det helt enkelt för stora pengar att tjäna! 

Det går att äta sig frisk och till en bättre hälsa med vanlig, naturlig mat. Våga äta naturligt mättat animaliskt fett (som vi ätit sen evolutionen), skär ner på mängden kolhydrater och håll dig borta från alla raffinerade och förädlade kolhydrater. Då kommer du långt! Fler och fler vittnar om detta, som lagt om sin kost och fått en enorm förändring i sitt liv genom förbättrad hälsa. 

Den stora frågan är när man vågar inse sitt stora misstag från nationellt håll och gå ut med detta? 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar