Sidor

lördag 29 oktober 2011

Hur lång tid får maten ta?

Hur lång tid lägger vi på matlagning och sedan på att äta den? Har maten blivit något som ska klämmas in mellan de olika aktiviteter vi fyller dagarna med? 


Vi spenderar otroligt mycket pengar på att topprenovera våra kök och hamstrar i mängder med kokböcker, men hur mycket tid spenderar vi på att laga maten? Hur mycket tänker vi på matens kvalité och hur mycket pengar är vi beredda att spendera på själva maten? Får mat kosta? Går det att kombinera god mat lagad med allt det som vi tycker är viktigt i vårt liv? 


Idag lagade vi till fisk i ugn här hemma. Vi var två som hjälptes åt med att skära upp grönsakerna, blanda ihop såsen och stoppa in allt i ugnen. Samtidigt stod och samtalade tillsammans om saker och ting. Allt som allt tog det 15 minuter och sedan in i ugnen ca 30 minuter och tid för annat. Totalt tog måltiden från början tillslut ca 45 minuter att tillaga. Hur är det tidsmässigt, lång eller kort tid? 



Vit fisk i botten och hackade grönsaker ovanpå, allt läggs i en bit folie.
Morötter, gul lök, purjolök, röd paprika och vitlök.


Rör ihop en sås av passerade tomater, vispgrädde, fiskfond, salt och peppar.


Häll över såsen över fisken och grönsakerna och tryck ihop folien till ett paket. 
Blanda till en aioli medan fisken är i ugnen. 


Crème Fraiche, rapsolja, fransk senap, vitlök, salt och peppar.


När fisken är klar så ät den tillsammans med klick aioli. 


Bon Appetit! 

Recept hämtat ur Anna Halléns LCHF Husmanskost






1 kommentar: