Nu är det inte alla gånger man har möjlighet att själv laga lunch hemma, men idag hade jag det och snodde ihop en paj på totalt 40 min (varav 30 min i ugnen). Relativt snabbt och mycket enkelt! Har alltid ägg, bacon och vispgrädde hemma och i frysen har jag alltid riven Västerbottenost då detta sätter smak på många goda rätter. Hade även lyckan att ha en påse bladspenat och tomater liggandes i kylen. Även den mest ovane i köket kommer att kunna lyckas med denna paj (receptet finns i Björn Ferrys kokbok, se bild nedan). En bra lunch rätt men även som variation till frukosten om man så vill.
Smörj en pajform, lägg bladspenat i botten och på det stekt bacon
Vispa ihop äggstanning tillsammans med vispgrädde, Västerbottenost, lite salt och mycket peppar.
Häll över allt och in i ugnen ca 30 minuter och sen........
....voilá!
Smaklig måltid!
Receptet finns i boken "Ferry Food LCHF, skriven av Björn Ferry och Cathrine Schück, Nordsteds bokförlag.
Rekommenderas varmt!
det ser jättegott ut!
SvaraRaderaHälsningar från Cathrine
Tack Cathrine :)och tack för inspirationen! Många goda recept i boken. Titta gärna på inlägget "Njutmetoden" under Matinspiration där jag visar upp en påskbuffé ala LCHF. Bland annat Ferry tårtan finns med, mycket omtyckt och uppskattad av min gäster.
SvaraRadera